Main menu:


Over

img_6739De inspiratie komt vanzelf als ik reis”

In 1954 werd Corry Maas geboren in Rijen, waar ze nog steeds woont. Na haar studie verpleegkunde in Wassenaar, afgesloten als docent, begon ze een werkzaam leven in de zorg. Dit beroep werd onderbroken door de geboorte van haar 2 kinderen. Een zoon en een dochter, die ze gedurende 10 jaar alleen heeft opgevoed. In die tijd is ze, als hobby, aquarellen gaan schilderen. De stukjes waren klein en hadden voornamelijk bloemen als motief. In 1994 leerde ze Henk Friederichs, eveneens met 2 opgroeiende kinderen, kennen. Vrij snel zijn de 2 gezinnen samengesmeed tot een hechte familie. De tieners, 2 dochters en 2 zonen, zorgde voor veel leven in de brouwerij. Het schilderen schoot er een beetje bij in, tot ze zich in 1998 als cursist meldde bij Simon Woudwijk. Al snel kwam het talent boven drijven en ontwikkelde Corry een geheel eigen stijl in zowel olie als acryl.

Wanneer Corry roept:“de inspiratie komt vanzelf als ik reis”, bedoelt ze daar vooral de kleurcomposities mee die blijven hangen bij tropische zonsondergangen of adembenemende baaien in de zon. Deze composities zijn in bijna al haar werken terug te vinden. Van diep rood tot warm geel en soms ijzig blauw. Haar werk wekt daarom vooral veel sfeer op, met een warm karakter.

Bij haar werk tovert ze soms nog mooie figuren in die sfeerachtergrond. Kortom, laat uw gedachten vrij, laat de kleuren inwerken en adem de betovering diep in.